Mun harrastukset

Kirjoittaja: Taco

Moi vaan kaikille, tervetuloa lukemaan mun ekaa postausta tänne! Osa saattaa tietää mut Tarinaplaneetta-nimisen blogin kirjoittajana, mutta tälläkertaa en tullut tänne kirjoittamaan itsestäni, vaan harrastuksistani.

(Varoitus, tästä tulee erittäin sekava, höpinää pursuava ja sekoitus puhe- ja kirjoituskieltä, joten… Teitä on varoitettu😂😂)

 

Osa ihmisistä ei harrasta mitään – tämä ei päde ollenkaan minuun, vaan en pystyisi elää ilman viikoittaisia aktiviteetteja. Minulla on myös aika paljon harrastuksia, ja ne vaihtelevat silloin tällöin, enkä ole jatkanut mitään ainakaan hirveän kauan. Silti, kesälomalla välillä huomaan, että ikävöin esimerkiksi teatteria ja selkeää rytmiä; Harrastukset ovat osa arkeani ja ilman niitä minulla tuntuu olevan liikaa joutoaikaa, joka usein menee laitteilla oleiluun. Siksi on oikeastaan hyvä, että välillä joudun pakottamaan itseni lähtemään tanssitreeneihin, vaikka ei ollenkaan jaksaisi. Välillä taas aikaa tuntuu jäävän liian vähän kaikkeen muuhun – läksyihin, kokeisiin lukemiseen, rentoutumiseen ja kavereiden kanssa oloon. Onneksi minulla ei kuitenkaan ole harrastusta, jonka treenit täyttäisivät lähes koko viikon!

Seuraavaksi esittelen hiukan tämänhetkisiä harrastuksia, niin ohjattuja kuin omatoimisiakin. Ehkä innostut joihinkin näistä?

 

Tanssi

Tanssi – tässä tapauksessa discotanssi, on ehkä pitkäaikaisin harrastukseni. Perheessämme on ollut aika kauan perjaatteena, että joku urheiluharrastus pitää olla, ja olin jo kauan sitten varma, että tanssi on hyvä minulle. Okei, kokeilin eskarissa jalkapalloa, mutta se ei päättynyt hyvin. En muista mitään muuta urheiluharrastusta (paitsi laskettelu, mutta siitä lisää myöhemmin) jota olisin tanssin lisäksi kunnolla harrastanut.

Itse tanssin aloitin noin 1 – 2 luokalla, luova tanssi-ryhmässä. Tajuan, jos ette ole ikinä kuulleet, koska… Se oli aika erikoista. Erikoista, mutta silloisen minun mielestä sen verran kivaa, että kävin siellä kyllä. Se koostui enimmäkseen yksinkertaisista tanssiliikkeistä ja mm. leikeistä, värikkäistä huiveista ja sulista, pehmoisista palloista, hernepusseista… Okei, te tajusitte. Ei ”oikeaa” tanssia.

Kumminkin halusin jatkaa tanssia, ja seuraavaksi taisin mennä showtanssi-ryhmään. Minulla ei kuitenkaan ollut ketään kaveria siellä, ja kaikilla muilla oli, joten se tyssäsi siihen. Sitten menin siinä välissä johonkin ryhmään, mistä minulla ei ole MITÄÄN muistikuvaa, mutta sitten tuli tämä kevät. Ilmoittauduin show-jazz-ryhmään, koska minua kiinnosti niiden yhdistelmä. Ryhmässä oli kaksi aiempaa kaveriani, ja pidin siitä tosi paljon. (Lopuksi sain pettymyksekseni kuitenkin tietää, että vain yksi kerta oli jazzia ja loput show:ta..)

Keväällä varpaani kuitenkin murtui, ja jouduin jättämään tosi monet treenit väliin. Ja no, tanssiin kuuluu usein lopuksi vanhemmille/yleisölle esitettävä koreografia, jota muut harjoittelivat sinä aikana. Sitten kun koitti esitystä edeltävä ilta, siitä edellisenä maanantaina oli kulunut paranteluaikani umpeen, mutta en tiennyt yhtään, mitä siinä esityksessä oli, joten en voinut osallistua. Lupasin tulla katsomaan sitä, mutta sitten tanssiopeni laittoi minulle viestiä, että haluaisinko tehdä loppuun oman soolon. Olin ihan että ”Wou, ehdottomasti!” Ja että ”Paniikki, paniikki..” Koska se esitysthän oli HUOMENNA. Sitten harjoittelin otsa hiessä sen illan ja seuraavan päivän, ja voitte arvata kuinka jännitti. Selvisin kuitenkin siitä, ja jatkoin tämän syksyn discotanssi-ryhmään. Tanssi on minun fyysisin harrastus, mutta myös kaikki mistä pidän yhdistettynä: Musiikki, liikkuminen ja luovuus!

 

Teatteri

Olen nyt harrastanut teatteria pari vuotta lähes samojen ihmisten kanssa – tai ainakin muutama on jatkanut kanssani ryhmästä toiseen. Jos jotain pitäisi tästä sanoa, niin teatteri on siitä hauskaa, että meillä on hyvä yhteishenki, luovat ja joskus oudotkin ideat pääsevät käyttöön ja salissamme vallitsee aina iloinen ja rento meininki.

Yksi parhaita osuuksia on hahmojen keksiminen – olen näytellyt nyt ensimmäisenä vuotena Lumikettua, naalia Pilvien päälle-tarinastani; Mimiä, pientä, puhuvaa, pandaa; Ujoa tonttua jouluesityksessä; Hahmoa, jonka nimeä en muista, mutta se oli eläinrakas ihminen, joka kantoi lemmikkisiiliä mukanaan kaikkialle.

Mieleenpainuvia juttuja ovat olleet esimerkiksi ensimmäisenä syksynä etäkerrat, joissa olimme videopuhelussa. Näyttelemisen ja lavasteiden kanssa säädön lisäksi tykkään paljon improvisointihaasteista ja peleistä, joissa näyttelemme ryhmän kanssa eri tilanteita. Myös tunnelmat ennen esitystä ja sen jälkeen ovat parhaita – silloin yhetishenki on tiivimmillään kun kaikkia jännittää. Viikon mittaisilla kesäleireillä olen käynyt nyt kolmena eri vuotena, ja nekin ovat parhaita. Lisäksi tänä keväänä esitimme loppuesityksen tapahtumassa, johon kaikki teatteriryhmät kerääntyivät ja esittivät esityksensä.

Siitä tietää, että olen harrastanut teatteria melko kauan, että vihkoni kannessa on lukenut joskus Kipinä (ryhmäni nimi) A1, sitten ykkönen sutattuna A2, ja nyt B1:D

 

Sanataidekoulu

Tämän harrastuksen aloitin vasta viime viikolla, mutta ehkä se tekee siitä vielä parempaa. Sanataidekoulun – tuttavallisemmin saniksen – lisäksi kirjoitan paljon vapaa-ajalla, mutta se on silti aivan upea harrastus. En osaa sanoa vielä paljoa ensimmäisen kerran pohjalta, mutta siihen sisältyi kirjoitusharjoituksia ja monipuolisia valintoja mitä mistäkin kirjoittaa.

 

Nuo ovat nyt niitä ”ohjattuja harrastuksia. Omia ”ei-oikeita” harrastuksiani ovat bloggaaminen, piirtäminen, kirjoittaminen, lukeminen ja satunnaisesti laulaminen. Lisäksi harrastan perheeni kanssa talvisin laskettelua, jota aloin opettelemaan jo päiväkodissa. Tykkään siitä paljon, ja olemme käyneet Alpeilla laskettelureissuilla!

Entä onko minulla toiveita, MITÄ haluaisin vielä harrastaa? Jep, on. Tänä kesänä keksin, että voisin alkaa harrastamaan partiota, ja oikeasti todella haluaisin. En kuitenkaan ehdi harrastaa aiemmin mainittuja SEKÄ partiota, joten varmaankin karsin jonkun pois, ehkä teatterin.

Toivottavasti pidit tästä postauksesta! Kommentoi, mitä SINÄ harrastat, ja onko sinulla kenteis kokemusta myös näistä jutuista. Heippa!

14 kommenttia

 1. Ihana postaus! Ei tämä omasta mielestäni edes ollut sekava – en ainakaan bongannut mitään, josta jäisi kysymyksiä tai epäselvyyttä.

  :) Itse harrastan myöskin tanssia, mutta (sen kyllä näkee tuolta Kirjoittajien esittelystä ja Blogger-profiilistani, mutta antaa mennä 😀) myös pianonsoittoa (tarkemmin sanottuna käyn sen lisäksi teoriassa ja bändissä – jutut ovat samassa) ja käyn sellaisessa ryhmässä soittamassa kuin Näppärit (jossa soitan eräänlaista kosketinsoitinta, harmoonia). Ja tarkemmin sanottuna se tanssi on showtanssi. :)

  Mutta itse haluaisin käydä tuollaisessa teatterissa, ja sanataidekoulukin kuulostaa ihanalta! Ehkä tämän postauksen myötä vielä enemmän. ;)

  Ööh… Tulipas pitkä kommentti. 😅 Joka tapauksessa, mahtava postaus! 💜

  Vastaa

  1. Hah, en ees tienny mikä on harmooni ennen ku googlasin xdd

   Pitkät kommentit on parasta, joten hyvä vaan<3 (:

   Vastaa

 2. I.H.A.N.I.A harrastuksia!! 🤍
  Meillä on sama- pitää olla ainakin yksi urheiluharrastus, mulla se vaan on yleisurheilu.
  Mä oon joskus harrastanut tanssia, mutta lopetin aika nopeasti. Ei oikein ollu mun juttu.

  Ootko sä käynyt Alpeilla laskettelemassa?? Kuulostaa ihan mahtavalta!!

  Sanataidekoulu- ihan mahtavan kuulonen harrastus!

  Miks tää kommentti kuulostaa mun päässä näin oudolta? No kuitenkin, hyvä postaus oli, eikä ollut mielestäni mitenkään sekava.

  Vastaa

  1. Jep, oon! Se on parasta, oon käyny myös Ylläksellä laskettelee! Ei yhtään outo kommentti, mä oon kirjottanu oudompia!!;D

   Vastaa

 3. Uu, kiva postaus! 💙 Sun harrastukset kuulostaa aika kivoilta, etenkin sanataidekoulu, VITSIT MÄ HALUAISIN. Harrastan itse taitoluistelua – se on aivan ihanaaihanaaihanaa ⛸ Se on vähän niin kuin pääharrastukseni, jonka otan tosissani. Sitten käyn lisäksi kerran viikossa kuvataidekoulussa kaverini kanssa, joka on aika rentoa. Harrastin aikaisemmin myös partiota, mutta lopetin, koska siellä ei ikinä tehty mitään, eikä aika olisi muutenkaan riittänyt…

  Vastaa

  1. Kiitoss, tiesinkin että harrastat sitä, ja se kuulostaa tosi kivalle:)

   Vastaa

 4. Ihania harrastuksia, haluisin itse harrastaa näistä sanista ja käydä laskettelemassa, koska kävin laskettelemassa viimeksi kolme viiva VIISI vuotta sitten. Olis taas kiva tuntee se kiva tunne vatsanpohjassa, pelon ja nautinnon sekava pyörre. Ihana myöskin tää sun postaus Takkunen <3

  Vastaa

 5. Minä en harrasta mitään noista. Mutta sanataidekoulua kyllä haluaisin. Se kurssi mille olin menossa, peruuntui. 😕
  Mutta mahtava postaus! ❤️‍🔥 Oli ihanaa kuulla vähän enemmän noista harrastuksista, ja kaikki vaikuttavat kiinnostavilta! 🤍 Harrastin joskus tanssia pari viikkoa, mutta se ei tainnut olla minun juttuni. 😅

  Vastaa

 6. Kiva postaus, sun pohdintoja näistä oli ihana lukea 🖤 Kuten tiedät, mä harrastan kirjoittamista, lukemista, sanataidekoulua, bloggaamista & valokuvaamista, ja joskus myös musiikin kuuntelua :) Tanssi ja teatteri kuulostavat tosi kivoilta ja just sulle sopivilta harrastuksilta! ✨ Jos jotain parannettavaa olisi pitänyt keksiä, olisi voinut kertoa myös noista ”ei-oikeista” (vihaan käyttää tuota sanaa, koska kaikki harrastukseni ovat mulle tosi tärkeitä ja ihan yhtä lailla harrastuksia, vaikka ne eivät olekaan suurin osa ohjattuja) harrastuksista :)

  Vastaa

 7. Tosi kiva postaus!! 🧡 Ääh, mä rakastan tätä blogia, miksette te keksineet sitä aiemmin?? (Ja kuka tämän edes keksi…? Taisin kuulla koko hommasta vasta Annilta. 😅) Anyways, sun harrastukset kuulostaa kivoilta, ja kerroit ihan selkeästi, ei tarvitse siitä huolehtia. Sen perusteella, mitä mun kaverit on kertoneet partiosta, kannattaa harkita tarkkaan, jätätkö teatterin sen takia pois – suurin osa heistä pitää vain leireistä ja retkistä, peruskokoontumisista ei niinkään. Mutta jos se kiinnostaa sua, niin anna mennä vaan älä kuuntele mun varoituksia, enhän mä ole ikinä edes ollut partiossa! :D

  Vastaa

  1. Perho keksi!! Joo, mä oon kuullu paljon tota juttua partiosta, mutta voisinhan mä mennä kokeilemaan?:D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.