Rento sunnuntaiaamu

Kirjoittaja: Kastehelmi

Hei kaikki ihanat, ja tervetuloa ensimmäiseen postaukseeni! Juuri nyt kello on 8:29 sunnuntaina, ja mietin, että teistä voisi olla hauskaa tietää, miten yleensä vietän viikonloppuaamuni. 

Olen selvästi introvertti, joten viikonloppuna tulee vietettyä paljon aikaa yksin, ja tottakai oleskelen yhdessä perheenikin kanssa. Kaveritapaamiseni rajoittuvat usein arkipäiviin, ja silloinkin nään heitä usein vain koulussa ja harrastuksissa. Se ei kuitenkaan haittaa minua, päin vastoin; nautin siitä, että saan olla yksikseni omassa rauhassa. 

Ensimmäinen asia mitä teen aamulla, on luonnollisesti herääminen. Viikonloppuisin herään usein kahdeksalta, mutta joskus seitsemältä tai puoli kahdeksalta. Tykkään herätä aikaisin : D. Heti herättyäni juon kulauksen sänkyni vieressä olevasta vesipullosta ja sen jälkeen petaan parvisänkyni. Kyllä, luit oikein. Parvisänkyni. Se on välillä hieman vaivalloista, ja olen tottunut tekemään sen, joten se ei vie kahta minuuttia kauempaa. 

Tähän mennessä kello on 8:05, ja seuraavaksi puen vaatteet päälle. Yleensä vaatteeni ovat beigejä, ja joskus valkoisiakin. Välillä esiintyy myös vähäsen mustaa, mutta muita värejä en juurikaan käytä. 

Kello on 8:10, joten pesen hampaat sähköhammasharjallani. Sitten pesen kasvoni vedellä. Tämän jälkeen syön aamupalan. Yleensä se on ruisleipää, jonka päällä on voita, juustoa, kalkkunaleikkelettä ja salaattia. Juusto kuuluu ehdottomasti laittaa leikkeleen alle. 

Nyt kello on 8:25, eli seuraavana vuorossa on tukan kiinnitys. Minulla on jokseenkin pitkä ja helposti takkuuntuva tukka, joka ylettyy suurin piirtein keskelle selkääni (olen noin 155 cm pitkä). Siksi haluan pitää sen aina kiinni. Yleisimpiä kampauksiani ovat erilaiset nutturat ja letit, mutta niiden tekijä en olekaan minä itse : (. Olen nimittäin harvinaisen huono kiinnittämään omaa tukkaani, ja minulta luonnistuu vain alkeellinen ylänuttura. Siksi usein äiti kiinnittää tukkani ja hän osaakin tehdä hienoja, kiemuraisia lettejä. Olen usein saanut kuulla kehuja leteistä milloin koulun opettajilta, kuin kavereiltanikin. 

Hiusten laittoon ja sen odotteluun menee suurin piirtein puoli tuntia, toisin sanoen kello olisi 9:00! Tässä vaiheessa aamua lähden yleensä joko ulos, tai puuhaan omia juttujani huoneessani. Omia juttuja ovat esimerkiksi lukeminen, kirjoittaminen, äänikirjan kuuntelu ja piirtäminen sekä bujottaminen. 

Kun olen joko tullut ulkoolta tai saanut vaikkapa valmiiksi piirrokseni, kello on 10:00. About tunnin verran teen oikeastaan hyvin satunnaisia asioita. Saatan tehdä joitakin ”omia juttujani” tai sitten esimerkiksi katsoa Pinterestiä tai jotakin sisustusohjelmaa. 

Kello 11:00 siivoan huoneeni. Siihen menee usein 10-30 minuttia. Siivoamiseen kuuluu vaatteiden kerääminen ja oikeille paikoille laittaminen lattialta, kirjoituspöytäni siistiminen (, joka meinaa yleensä vihkojen, kynien, koulutarvikkeiden, ihonhoitovälineiden ja piirustuspaperien lajittelemista oikeille paikoilleen) ja kirjoituspöydällä olevan peilin pyyhkiminen märällä rätillä. Toiset puoli tuntia yleensä opiskelen jotakin lähestyvää koetta varten. Jos kokeita ei ole, saatan opiskella ihan muuten vaan, tai tehdä tietotekstin jostakin itselleni tärkeästä aiheesta. 

12:00 onkin jo lounasaika. Silloin koko perhe syö yhdessä kotimme alakerrassa sijaitsevassa ruokapöydässä. Lounas on hyvin vaihteleva, mutta yksi yleisimmistä ruoista on meidän perheessämme mitä luultavimmin kana, nuudeli ja avokado. Sitä on meillä ruokana tosi usein, ja se onkin yksi suosikkiruoistani. 

Taidan päättää postauksen tähän, ja upeaa, että jaksoitte lukea! Ottaisin mielelläni palautetta vastaan, ja mikään asia ei ole koskaan liian pieni tai suuri otettavaksi esille. Palautteena niin positiivinen kuin negatiivinenkin on tervetullutta, mutta toiveena olisi, että se olisi annettu asialliseen sävyyn. 

Kiitos vielä kerran, ja törmäillään!

-Kastehelmi<33

6 kommenttia

  1. Ihana teksti! On kiva lukea jonkun sunnuntaiaamusta<3! Tästä tuli mieleen yksi juttu; saanko mä tehdä samanlaisen postauksen, mutta lauantaiaamusta? Linkkaisin siinä tätä postausta. Toi arttikkelikuva vois hyvin olla mun äidin pöytä:D! Sillä on esim. Vihreä "Jaderulla" (en ole varma onko sen nimi tuo) ja hirveästi rasvoja:). Ja arvosana tälle postaukselle on… *Rumpujen pärinää* 5/5! Mä pidin tosi paljon tästä postauksesta❤️!

    Vastaa

    1. Voi kiitos, super ihana kommentti, niin kuin säkin <33 Ja tottakai saat tehdä samanlaisen : )

      Vastaa

  2. Kerkesinkin kommentoida nyt. ❤️‍🔥
    Eli ihana postaus! ❤️
    Minä teen aika paljolti samoja asioita! Kavereita minulla on, mutten ole kovin sosiaalinen heidän kanssaan. Joten olen aika paljon yksin. Mutta valitettavasti perheeni on koko ajan tunkemassa minut mukaan omiin juttuihinsa. Minä en ole sellainen puuha-ihminen, jollaisia perheeni jokainen jäsen on, harmi kyllä.
    Tällainen postaus sopii ihanasti tähän sunnuntaiaamuun, kun haluaa vain rentoutua. ❤️

    Vastaa

    1. Ihana sinä! Argh, tuo perheeni-haluaa-tehdä-kaikkea-mutta-minä-en juttu on kyllä hyvinkin samaistuttava… Kiitos joka tapauksessa, tsemppiä!

      Vastaa

  3. Kiva idea, mutta ehkä olisin halunnut enemmän tietoa niistä itse tekemisistä kuin tarkasta aikataulusta. En osaa sanoa oikein muuta, mutta tätä oli kyllä kiva lukea! 💚

    Vastaa

    1. Kiitos! Jep, tekemisistä olisi ehkä voinut vähän kertoa enemmän. Pistetään muitsiin : ) Mahtava kommentti joka tapauksessa! <33

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.