Tarina sinun käpälissäsi

Kirjoittanut: Taco

Mou! Kyllä, mou, sillä tälläkertaa on kissahöpinöitä luvassa! Eikä mitä tahansa löpinöitä lemmikkikissoista, vaan katsomme Soturikissat-kirjasarjaa hieman uudelta kantilta:D

Oletko sä koskaan ollut nettiroolipelissä? Tiedätkö sä, mitä ne on? Tai oletko sä ikinä kuullut soturikissat-tarinaroolipeleistä? (Järkyttävän pitkä sana, onneksi en joudu kirjoittamaan kokonaan kovin usein😂)

 

Mitä ihmettä Taco selittää?

*Huokaus*… nyt saat sitten vähän paremman selityksen. Olen aina tykännyt selailla netistä kaikkea lempiasioihini liittyvää, ja yksi niistä on tietysti Soturikissat. Sitten 2022 keväällä löysin jostain jonkun roolipelin – en nyt muista minkä. Selailin linkinvaihtajia, ja päädyin sivulle jos toisellekin. Olin seota – siis näillä tyypeillä on täysin oma yhteisönsä täällä, ja ihmiset oikeesti pelaa täällä – ja päällimäisenä tietysti ajatus: ”Voisinko mäkin?”. No, Ensimmäiset Klaanit vaikutti kai jotenkin turvallisimmalle vaihtoehdolle. Kuitenkin siellä hetken pyörittyäni huomasin, että pelaajilla oli selkeästi tietyt normit ja kestävä yhteishenki, ja minua alkoi hermostuttaa, etten pääsisi mukaan. Laitoin vieraskirjaan kommentin (yritin löytää sitä, mutta se on kai poistunut tai jotain koska en löytynyt) jossa kerroin olevani tarinaropessa ekaa kertaa ja että harkitsin liittymistä. Muistaakseni Tähtis vastasi siihen jotain että tervetuloa chattiin, ja rohkaistuin hieman.

No sitten, kuka hahmo. Ensinnäkin halusin käyttää jotain omaani, mutta minulla oli niitä oikeasti liikaa. Harkitsin pää-/ensimmäistä oc:tani, Tupruturkkia, mutta olen kirjoittanut sillä jo niin paljon, etten oikein tiennyt jaksaisinko. Sama Vuoritähdessä ja Ilveksessä – ja minun pitäisi aloittaa joko pennusta tai oppilaasta. Aloin ajattelemaan Tupruturkin oppilasta, Kukkaistassua. En ollut ajatellut naaraan varalle oikein mitään, suoraansanottuna en edes soturinimeä. Olisi ihan hauskaa edistää tämän tarinaa, joten täytin hakemukseen Kukkaistassun hieman hiotut tiedot. Sitten vain odotin – ja thadaa, hake hyväksytty, pääsin kirjoittamaan!

 

Mitä sitten?

No, kirjoitin ensimmäisen tarinan ja sain pisteitä. Käytin siinä enimmäkseen npc-hahmoja, eli non-player-charactereita. Se tarkoittaa, ettei kissoilla ole ketään pelaajaa ohjaamassa, vaan ne vain ovat maailmassa. Pian jo tutustuin ylläpitäjiin ja kanssapelaajiin, ja pääsin kirjoittamaan vuorotellen tarinaa, joka oli itseasiassa osa isompaa juonikuviota. Taisteluita, luvattomia retkiä toisen klaanin rajalle ja oppilasdraamaa!

Yhdessä vaiheessa huomasin etten ollut käynyt puoleentoista viikkoon EK:ssa. Olin rehellisesti sanottuna unohtanut koko paikan. Kelailin chattia, enkä nähnyt viimeisintä viestiäni. ”Pitäisi varmaan roolia Kukkainen”, ajatukseni sanoivat, mutta samaan aikaan keksin sata muuta asiaa jotka pitäisi tehdä. Lisäksi tietokoneeni ei näyttänyt niin houkuttelevalta kuin aiemmin. Tajusin, ettei tämä oikein toimi: 26.6. 2022 laitoin sitten Vieraskirjaan toisen viestin:

Mä en YHTÄÄN tiedä minne mun motivaatio meni, ja mistä ajanpuute tuli sen tilalle, mut tulin kumminkin siihen tulokseen, että mun on aika erota.

EK on paras! Oon saanu ihan mahtavan alun mun roolimisille, ja tuun muistamaan tän sinä paikkana jossa ropettamisen alotin, sain lämpimän vastaanoton ja ystäviä niin itselleni kuin Kukkaistassullekkin!

En tiiä mitä Kukkikselle nyt tehään xd olisi kiva jos siitä tulisi npc :’D

Ja niinpä jätin EK:n taakseni moneksi kuukaudeksi.

 

Terve taas!

No, eihän se tietenkään siihen jäänyt!! Jossain viime marraskuun loppupuolin etsin taas tieni vanhaan kunnon Ensimmäisiin Klaaneihin ja nostalgisoin hiukan chatissa – arvasitte varmaan jo, mutta tämä johti siihen, että liityin uudelleen. Samalla bestikseni Tuuliturkki (käytän nyt nettinimeä) liittyi myös takaisin, hän kun oli myös eronnut aiemmin. Joulukuun vietin lomalla, mutta olin jo joulupäivän iltana back!

 

Hei, minne ne katosi?

Soturikissat sivustoja selatessa huomasin yhden useasti toistuvan asian. Todella moni – siis todella moni sivusto oli perustettu Suntuubi-alustalle. En kuitenkaan koskaan saanut nähdä näitä kyseisiä sivuja, sillä aina sinne tehdyn sivun linkin avatessa tuli vain ilmoitus:

Suntuubi.com lopetti toimintansa 30.6.2020.

Kiitos kaikille käyttäjillemme näistä hienoista vuosista. Pitäkää netti hauskana!

Ja esimerkiksi tietosivu Hopeapolun viidestätoista linkinvaihtajasta 12 antoi tuon ilmoituksen… Ihan mälsää, eikö?:(

 

Vink vink;D

No, posotiivista on, että suuri määrä aktiivisia roolipelejä on yhä olemassa! Linkkaan muutaman jos jotakuta alkoi kiinnostamaan:

https://ensimmaisetklaanit.home.blog  (Mua näkee sit täällä:D)

https://hopeaniitty9.webnode.fi (Siirretty kokonaan Discordiin)

https://leafstormdraws.wixsite.com/theriseofwarriors

https://uusialkurope.wixsite.com/uusialku

https://saniaiskanjoni.wixsite.com/website

https://kohtalonkynnet.boards.net

https://skrpsoturinsydan.wixsite.com/soturin-sydan

https://warriorcatsrope.wixsite.com/wcrpg

 

 

Kuulumisia meidän porukalta

EK on kuitenkin aivan mahtava paikka, jos jotain on tässä jotain opittu! Siksi kyselin ylläpitäjiltä ja pelaajilta tätä postausta varten muutamia kysymyksiä, jos ketään kiinnostaa ;D

 

Miten päädyitte ropettaan tänne (Ensimmäisiin Klaaneihin)?

Löysin tänne varmaan lähes kaikille tutun Testimadon avulla. Tai no sieltä sain tietää sk tietosivusta, hopeapolusta, josta sitten löysin keskusteluja ek:sta ja päätin kattoa tätä paikkaa

No mä päädyin tänne siten et kattelin netistä sk tapahtumia ja yhtäkkii törmäsin ek:hon ja ensin vaan kattelin tätä paikkaa kävin ain välil chatis ja sit päätin liittyy ja suoranaisesti kannatti!

Päädyin tänne kun liityin joka ikiseen ropeen jonka löysin : D ja sit ek jotenki sopi mun omaan tyyliin ja mieltymyksiin parhaiten kaikista + ei kuollu

Testimadosta! testissä: ”Kuinka hyvin tunnet EK:n?” ja sit etin tän paikan ja tadaa:D

Tulin tänne kun hiljaisuuspyyntö lipsautti ompun kaa tän paikan nimen

Olin Hopeapolun chatissa ihan normaalisti juttelemas, ja sit Tähtis tuli sinne ja kysy et tiedetäänks me mikä on roolipeli ja antoo linkin EK:seen. Sitä mä menin sit tutkimaan ja jäin sinne :DD

 

 

Jos kuvailisit tavallista ek arkea, mitkä kolme sanaa kuvailisivat sitä parhaiten?

  • epäaktiivinen, hiljainen ja ööö… voisi-olla-aktiivisempi xd
  • mukava, iloinen ja välillä hieman epäakti
  • rento, hauska ja monipuolinen
  • kiireinen, hauska, lämminhenkinen

 

Muuta? 

Mulla ei ollu mitään hajua miten tää homma toimii, mutta tutkin vähän ja päätin liittyä. Se oli yks mun elämän parhaista päätöksistä, oon tavannu täällä ihania tyyppejä ja kirjottaminen on rentoa.

Ja on se kans omalaatunen (ek:n arjesta)

 

 

Kiitos Tähtis, Cecci ja Kultasydän!

No, Ensimmäiset Klaanit ei tietenkään olisi pystyssä ilman sen upeita ylläpitäjiä. Me tarinabloggaajat voimme vain kuvitella, millaista on pitää kokonaista ropea pystyssä – mutta saamme pienen sneak peekin, sillä tätä postausta varten kyselin hiukan EK:n ylläpitäjiltä ja apulaiselta aiheesta!:)

 

Millaista roolipelin ylläpito on?

Roolipelin ylläpitäminen on yllättävän aikaavievää, mutta siitä huolimatta todella mahtavaa ja rakastan tätä hommaa aivan valtavasti.

Ek:n ylläpitäminen on tosi mukavaa ja rentoa, että ei oo silleen kukaan koko ajan painostamassa jostain. (Aikasemmin minä taisin kyllä painostaa xd)

Kuten muutkin taisi jo sanoa, ropen ylläpitäminen on aika työlästä, mutta taatusti hauskaa! On ihana nähdä miten paljon pelaajat nauttii kaikesta työstä joka ropeen menee.

 

EK on nähnyt monia vaiheita ja aikoja, mutta onko ikinä ollut hetkeä, jolloin pelaajat puuttuisivat kokonaan tai kaikki olisivat lomalla?

Ek:n alimmat hetket olivat ehdottomasti silloin, kun muullakin maailmalla meni huonosti: vuodet 2020 ja 2021. Vuoden 2022 alussa sitten päätimme Ceccin kanssa herättää paikan henkiin, ja onneksi onnistuimme 🙂

2020/1 olivat varmaan huonoimmat hetket. Oltiin juuri muutettu Suntuubista ja sen takia osa pelaajista katosi ja yleisesti kaikki hiljeni. 2021 etenkin oli melkein täysin kuollutta aikaa, mutta 2022 alussa porukkaa alko ilmestyä ja Tähtiksen kanssa heräteltiin paikka henkiin. (Tähtis ansaitsee isoimman kunnian viime vuodesta ❤ )

 

Mitä enemmän pelaajia, sen paremmat roolit. Pitääkö paikkaansa?

Sanoisin, että samaa mieltä. Jokaisella roolijalla on oma tyyli ja rakastan kirjoittaa eri tyyppien kanssa.

Mun mielestä mitä enemmän porukkaa sen parempi!

Sinänsä joo, enemmän pelaajia tarkoittaa enemmän tapahtumia, mutta EK on tiettyinä hetkinä pyörinyt vain yhden tai kahden pelaajan kera oikein hyvin. Joten sanoisin että kunhan intoa on, pelaajien määrällä ei sinänsä ole paljoa väliä. Kunhan kaikilla on hauskaa!

 

Mistä saitte idean perustaa soturikissat rope?

Olin iso SK fani ja olin itse liittynyt muutamaan ropeen ja kesäloman alkaessa (2018) päätin itse perustaa ropen. Tähtis olikin yksi ekoista liittyneistä!

 

BONUSKYSYMYS: Voisitteko kertoa enemmän Rannikkoklaaneista? 

Rannikkoklaanit on mun ja Ceccin brainstormausta : D Kyseessä olivat klaanit, jotka olivat melkein kun ”oikeat” klaanit, mutta eivät aivan. Kaikkea en muista itsekään, mutta ainakin parantajan asema oli jaettu hengelliseen kissaan ja lääkitsevään, klaaneissa oli ehkä jonkinlainen perinnöllisyys ja myös soturit oli jaettu useampiin kategorioihin. Nimissä vaihtui loppuosan sijaan alkuosa.

Aah, apua. Rannikkoklaanit…ne oli sellainen suuri tapahtuma kuvio jonka idea oli vähän aktivoida pelaajia and innostaa uusia hahmoja, mutta lopulta ei riittänyt aika tai energia…kehiteltiin Tähtiksen kanssa niille omat tavat, uskomukset ja roolit ja itseasiassa ne oli täällä sen aikaa että muutama rooli ehdittiin kirjoittaa.

 

Kiitos kaikille, että jaksoitte vastata kysymyksiin! Oikeastaan tällä postauksella ei ollut mitään tiettyä aihetta tai päämäärää, halusin vain tiedostaa ihmisiä skrp-yhteisöstä, ja tietysti uusia liittyneitä olisi aina kiva saada:)

Ensi postaukseen🤍🌿

 

11 kommenttia

  1. Ihana postaus <3 Pitäiskin tästä siirtyä roolimaan, kun olen ollut viime aikoina niin epäakti…

    Vastaa

  2. Apuaa!! Tää on ihana <3 Siis oikeesti ihan mahtava idea ja tästä on varmasti myös hyötyä monille jotka haluaa löytää hyvän ropen. Ja tuo ropeista oli tosi kiva, koska sieltä voi löytää sitten juuri itselleen sopivan ropen!

    <33

    Vastaa

    1. Kiitoss! Ja oikeastaan se olikin sen idea, en usko että mikään rope panee kovin pahakseen uusia liittyneitä:D

      Vastaa

  3. Tosi mahtava postaus!👍🏻👍🏻😀 Mua oikeesti kiinnostaa toi roolipelaaminen ja oon jossain vaiheessa kans harkinnut liittymistä Ensimmäisiin Klaaneihin.😃 Ehkä mun pitäis liittyä, koska Soturikissat on parhaita. 🙃💚💚

    Vastaa

  4. Siis ihana postaus. Nyt jotenkin haluisin mennä ajassa taaemmas ja liittyy ek:hon jo joskus tyylii 2020 nii olisin voinu mennä yrittää pitää paikkaa edes vähän aktina kun se on ollu joku mun oma tavote. Olla akti lähes koko ajan

    Vastaa

  5. Vitsit ku oon ollu kauheen epäakti! (Blogimaailmassa ja Ekssa) Okei, kiitos tästä postauksesta, käyn pyörähtämässä EKssa XD

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.